Please note, this is a STATIC archive of website www.enel.ro from 21 Jul 2022, cach3.com does not collect or store any user information, there is no "phishing" involved.

Grija: antrenată zi de zi în magazin și în stupină – povestea Mirelei Florans Tănăsoaia

Published on miercuri, 27 noiembrie 2019

“Se întâmplă adeseori ca atunci când are altă problemă, alt contract, a cumpărat o casă sau are nevoie de centrală pentru că cea veche nu mai funcționează, să vină tot la mine. M-ați ajutat data trecută, cu dumneavoastră vreau să discut. Pentru el, Enel poate să însemne operatorul Tănăsoaia sau un alt operator cu care interacționează la un moment dat, pentru el noi suntem imaginea companiei.”

– Mirela Florans Tănăsoaia, analist servicii clienți, magazinul Enel din Călărași

Fiecare provocare cere creativitate și învățare continuă

Deși toate tipurile de situații îi sunt cunoscute foarte bine, fiecare zi aduce provocări diferite. Fie că e vorba de o reclamație, o încheiere de contract de energie electrică sau gaz, de vânzări de produse – aer condiționat, centrală, boiler sau altele – fiecare client e unic și merită toată atenția echipelor de consultanți din rețeaua noastră de magazine din toată țara. Soluțiile trebuie găsite pe loc, pentru că asta așteaptă clientul, pentru care acel drum la Enel e poate cel mai important din zi.

Unele dintre calitățile care o fac să exceleze la serviciu – grija, spiritul de observație, analiza situației, intervenția doar atunci când e necesar, perseverența – sunt exersate și în curtea de vizavi de casa în care locuiește, unde se află 13 stupi. A preluat din primăvara acestui an grija stupinei moștenite de la părinții ei, pe care i-a ajutat la creșterea albinelor încă de când era mică. Uneori, apar situații neobișnuite pe care trebuie să le rezolve rapid, prin soluții inventive – de exemplu, să inducă albinelor senzația că s-a pornit ploaia (stropind stupul cu furtunul), ca să le facă să intre din nou în stup după ce au fost păcălite de un furtișag lent.

Un ce? Doamna Tănăsoaia ne povestește cu limbaj de specialistă:

“Un furtișag înseamnă că albinele hoațe încearcă să intre în stup dându-se drept albine cercetașe. Un anume dans și o anume mișcare ce mimează un fals cules, pe care o fac la urdiniș, le invită parcă pe cele din stup să iasă. Când procedează în felul acesta, albinele soldat acceptă această invitație și le lasă să intre în stup – nu mai există acea barieră de protecție între cele care doresc să fure mierea și cele care ar trebui să păzească intrarea. După trei ore, am observat că din cuib plecase toată mierea. Trebuia să găsesc o soluție. M-am gândit să le ajut să se reorganizeze. Am închis urdinișul pe unde atacaseră și l-am deschis pe celălalt. A funcționat.”

– Mirela Florans Tănăsoaia, analist servicii clienți, magazinul Enel din Călărași

De stupi are timp să se ocupe doar în weekend, în timpul săptămânii ajunge târziu acasă, dată fiind naveta zilnică din satul în care locuiește până la Călărași. În stupină, are un loc preferat de unde observă activitatea albinelor, fără să le deranjeze, intervenind doar când e cazul. Nu întotdeauna știe ce e de făcut și folosește orice oportunitate să învețe – de exemplu, de la apicultorii care opresc în sat cu vagoanele cu stupi.

Chiar când s-a hotărât, în aprilie, să se ocupe de stupii familiei, a întâmpinat situații neobișnuite. Vorbind și cerând ajutorul unui apicultor cu stupi mobili, a aflat că ramele făcute de ea urmau un model din anii ‘60, așa cum știa de la tatăl ei, apicultor de profesie. A tăiat ramele și le-a refăcut după indicațiile noi. Și-a luat o agendă, în care notează acum tot ce face și când, ca să poată urmări evoluția stupilor.

Tradiția de familie aduce energie bună pentru o nouă săptămână. Având grijă de stupi, găsește liniștea și se reconectează la copilărie, la amintirile frumoase de când îi ajuta pe părinți în stupină, încă de când avea abia trei ani. Mama a învățat-o ce înseamnă perseverența, să ai grijă de un lucru important cum e o ramă cu miere, chiar dacă făcând asta e posibil să ai parte de înțepături care te fac să plângi. Aici se simte acasă și își încarcă bateriile pentru o nouă săptămână de lucru.

Te-a convins Mirela Florans Tănăsoaia să probezi costumul de apicultor? Oricare ar fi pasiunea ta, ne bucurăm să aflăm despre ea, aplică la un job în companiile Enel și hai să ne cunoaștem! Vezi și celelalte povești ale seriei Oamenii Enel, pe care am dedicat-o colegilor noștri care ne inspiră cu ambiția și pasiunile lor. Le suntem recunoscători tuturor colegilor care au ales să-și dezvolte cariera în Enel și îi încurajăm să exploreze drumuri noi, prin care să își pună în valoare talentele. 

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: